Beoordeeld 8.5

Login

E-mailadres: Wachtwoord:

Je account is nog niet bevestigd. Klik hier om een nieuwe bevestigingsmailtje te krijgen.

Vloerisolatie van TONZON

Gezondheid binnenmilieu

De warmere vloer en de droge kruipruimte heeft een positief effect op de gezondheid van het binnenmilieu, dat in veel woningen zeer te wensen overlaat.

Kijk voor meer informatie op: www.tonzon.nl

Testresultaten

 • Installatie
  8.7
 • Resultaat
  9.0
 • Service
  8.7
 • Besparing
  7.7
 • Prijs/Prestatie
  8.3

Getest door 3 personen

Algemene testresultaten

 • J.J.:
  Wij zijn bijzonder tevreden over de TonZon vloer isolatie, het is een slim bedacht (Nederlands)product. laatst was er in het nieuws dat mensen hun woning moesten verlaten i.v.m. de gassen van purschuim isolatie, maar dit product geeft geen geur en/of gassen, het is als het ware een thermosfles voor de woning. Wij wonen op het laagte punt in Nederland en hebben vaak een vochtige kruipruimte,de grond is afgedekt met een stevig zeil dat vocht en gassen tegenhoudt, en er zijn van zilverfolie luchtkussen onder aan de vloer bevestigd. De nare lucht was na het aanbrengen van de grondfolie al weg uit de gang en meterkast, en de vloer is duidelijk warmer dan voorheen,(vooral bij de keuken die met vrieskou heel erg koud is) het is zeker een woon comfort verbetering,. Het zal ook zeker een energie besparing zijn, maar harde fijten hebben wij daar momenteel nog niet voor, maar die houdt u wellicht te goed, we zijn nog aan het bijhouden van meterstanden. Wel een fijt is het dat het product zeker bijdraagt aan een beter klimaat in huis i.v.m. reuma klachten.Het product is zelf aan te brengen, er is veel documentatie beschikbaar met o.a.een instructie filmpjes hoe het aan te brengen. het is relatief weinig materiaal, en TonZon is een prettig en correct bedrijf,met een verrassend eindresultaat. Dus al met al een zeer tevreden klant.
 • rob:
  Erg positief. Werd door het bedrijf goed geinformeerd over de werking en de aanpak van de isolatie. Eerst werd de vloerfolie aangebracht en twee weken later de isolatiefolie. Dit om er voor te zorgen dat de kruipruimte eerst droog werd.
 • Laura:
  Op onze woonboot met betonnen bak hadden we altijd koude voeten maar nu we vloerisolatie van TONZON hebben is dat echt verleden tijd! De isolatie werd onder de vloer aangebracht en is een soort van uitvouwbare lucht kussens van sterk kunststof-aluminiumfolie. Zakken lucht isoleren dus eigenlijk onze vloer van de koude bak. Voor deze test hebben we ons gasverbruik in verhouding met de water en buitentemperatuur gemeten. Hieruit is te concuderen dat wij in de winterperiode een gasbesparing van 13% gemeten hebben. Het gaat ons dus maandelijks energielasten besparen! Wat vooral op viel was dat we na plaatsing direct het verschil voelden in comfort. De optrekkende kou was veel minder geworden en met sloffen aan hadden we nu heerlijk warme voeten. Onze kinderen spelen lekkerder op de vloer met hun speelgoed, een beter wooncomfort. Een succes dus!

Positieve aspecten

 • J.J.:
  Zoals ik hierboven al schreef: Fijn bedrijf, goede service. Mooi materiaal, weinig materiaal voor goede resultaten, met beter woonconfort, de vloer voelt duidelijk warmer aan in de winter , zelfs bij vorst. dus de verwarming kan een graatje minder, en dat is energie en kosten besparend.Het geeft minder pijnklachten vanwege reuma (Fybromialgie) waar kou en vocht funest voor zijn.En de nare muffe lucht is het huis uit! Er is duidelijke informatievoorziening en een geldig certificaat na plaatsing van het product. op Tonzon.nl is ook veel informatie te vinden ter informatie.
 • rob:
  Onze betonnen vloer was reeds voorzien van isolatie in de voren van purschuim. Hier merkten wij niets van. Vloer voelde voor de isolatie altijd ijskoud aan. Ook als je het luik van de kruipruimte opendeed voelde je altijd een koude vochtige lucht. Na het voorzien van de vloerfolie merkte ik al snel dat de vochtige lucht verdween. Nadat de folie was aangebracht merkte ik al snel dat de vloer veel minder koud aanvoelde. Ben sinds de zomer wekelijks de gasstand gaan bijhouden. Ben erg benieuwd of ik straks verschillen ga merken met het verbruik gedurende dit jaar. in ieder geval merk ik dat het comfort in de woonkamer aanzienlijk is verbeterd. Wij zijn hier erg blij mee! Ook onze kinderen ! Die vinden de vloer ook warmer. Kortom een aanrader voor mensen die net zoals wij niets merken van een vloer voorzien van purschuim als isolatie.
 • Laura:
  Het is een millieu vriendelijk product mede omdat op locatie uitgevouwen wodrt tot de kussens en dus gewoon met de post mee kan en in nederland geproduceerd wordt (geen grote vrachtauto's nodig). De plaatsing gebeurde in 1,5 dag lekker snel dus. Er komen geen giftige dampen bij vrij, nu niet en nooit niet. Het is een goedkope manier van vloerisolatie, zeker als je het zelf aanbrengt.

Negatieve aspecten

 • J.J.:
  Ik zou geen enkele negatief punt kunnen bedenken, een puntje zou misschien de prijs en de energie besparing zijn maar dan alleen omdat ik de harde fijten nog niet heb
 • rob:
  geen.
 • Laura:
  De isolatie folie is brandbaar (brandbaarder dan bijvoorbeeld glaswo)l.

Eerder getest in deze categorie