Beoordeeld 8.1

Login

E-mailadres: Wachtwoord:

Je account is nog niet bevestigd. Klik hier om een nieuwe bevestigingsmailtje te krijgen.

Safretti, buitenhaard OlympiQ (grill, wok, flames)

De milieuvriendelijke barbecue.” De OlympiQ is ontworpen door Studio Schrofer en heeft twee design prijzen gewonnen, namelijk de Chicago Athenaeum Good Design Award 2010 (USA) en de Interior Innovation Award 2011 (Duitsland).

De verkoopadviesprijs is euro 1.995, geselecteerde testers mogen hem na het inleveren van een review gratis houden.

De OlympiQ weegt 27kg en is 1 meter hoog, 50 centimeter breed en 50 centimeter diep.

Kijk voor meer informatie op: www.safretti.com

Testresultaten

 • Gebruiksgemak
  7.5
 • Design
  9.0
 • Veiligheid
  6.5
 • Veelzijdigheid
  8.0
 • Sfeer
  9.5

Getest door 2 personen

Algemene testresultaten

 • Sylvia:
  Sinds kort testen wij de Safretti OlympiQ en inmiddels is deze drie keer door ons gebruikt in periode vanaf eind mei tot nu. Op woensdag 23 mei hebben wij de SQ ontvangen en zijn alle bijgevoegde gaan lezen. De SQ is compleet geleverd incl. houtjes, aansteker, oplader en stroomadapter. Aangezien de Philips cooker eerst opgeladen moest worden, zijn wij gestart met de openhaard functie. Eerst bio-ethanol gekocht en reservoir 3/4 gevuld en glazen kolom op plaatsingspootjes geplaatst. De gehele avond hebben wij de openhaardfuncties gebruikt, er wordt relatief weinig bio-ethanol verbruikt (halve liter voor drie uur). De tweede dag hebben wij de grill functie gebruikt, het weer was goed en in zeer korte tijd is Philips cooker klaar voor gebruik. Deze avond stonden gamba's en sate op het menu, er is gebruik gemaakt van de vlakke plaat (dus niet de ribbelplaat). Gisteravond is de grill gebruikt voor het bakken van hamburgers, gemarineerde speklapjes en uitjes. Op de SQ hebben wij veel reacties ontvangen (foto's geplaatst op facebook), vooral het design en de functionaliteit vallen hierbij op. De SQ is compleet geleverd, hier zijn geen opmerkingen over. Na zorgvuldig lezen van de gebruiksaanwijzing hebben wij geen tekortkomingen ontdekt voor het gebruik van de SQ.
 • ward:
  Bijzonder mooi product dat steeds weer het onderwerp van gesprek is wanneer familie of vrienden op visite komen. Gebruiksvriendelijk met een tijdloos design. Een aankoop om trots op te zijn.

Positieve aspecten

 • Sylvia:
  Bij gebruik zijn ons de volgende zaken opgevallen: 1. Strak design. 2. Multifunctioneel. 3. Compleet geleverd (incl. beschermhoes, houtjes, adapter voor stroom). 4. Simpel om functionaliteit te veranderen. 5. Philips cooker werkt prettig, veel luchttoevoer waardoor snel vuur ontstaat in cooker. Ook na opladen kan cooker lang gebruikt worden. 6. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. 7. Makkelijk schoon te maken na gebruik.
 • ward:
  De Olympiq is heel gemakkelijk in gebruik. In een hand-om-draai verander je het apparaat van een wok/grill/BBQ in een design sfeerhaard. De temperatuur is goed te regelen door middel van de rode knop, deze regelt de ventilatiesnelheid waardoor de verbranding van het hout te reguleren is. Door het unieke verbrandingssysteem ontstaat er een zeer schone verbranding zonder rookontwikkeling. Daardoor ideaal te gebruiken op een overdekt terras. Daarnaast is de Olympiq zeer goed en makkelijk schoon te maken na gebruik.

Negatieve aspecten

 • Sylvia:
  Na gebruik zijn ons de volgende zaken opgevallen: 1. Grillplaat wordt niet warm genoeg om snel iedereen te kunnen voorzien, reden kan zijn dat de afstand tussen cooker en grillplaat te lang is. 2. Bij gebruik grillplaat moet je veel houtjes in de cooker stoppen en aanvullen voordat een hoge warmte wordt bereikt. 3. Bio-ethanol ontvlamt moeilijk, zeker als deze minder als 50% is gevuld. De glazen kolom moet verwijderd worden en via een lang houtje kan je bij de bio-ethanol komen om deze te onsteken.
 • ward:
  Om de Olympiq als sfeerhaard te gebruiken moet je het reservoir vullen met ethanol. Indien het apparaat vervolgens aangestoot wordt, vloeit er vrij gemakkelijk vloeistof over de rand van het reservoir met een grotere vlam als gevolg.

Eerder getest in deze categorie