Beoordeeld 8.5

Login

E-mailadres: Wachtwoord:

Je account is nog niet bevestigd. Klik hier om een nieuwe bevestigingsmailtje te krijgen.

Busch-Radio BTconnect

Busch-Jaeger introduceert de Busch-Radio BTconnect: een complete radio voor inbouwmontage. Deze ontvangt alles wat u wilt beluisteren. En nu ook de persoonlijke muziekselectie van uw smartphone via Bluetooth-streaming. De geïntegreerde digitale versterker zorgt in combinatie met de bijpassende inbouwluidspreker voor een mooie akoestische weergave. Voor optimaal genieten van muziek in uw badkamer, slaapkamer, keuken of waar u wilt in huis. Bovendien kan het systeem met een lichtschakelaar of bewegingsmelder worden ingeschakeld.

Wij zijn op zoek naar 10 huishoudens die gratis de Busch-Radio BTconnect willen testen. Als u wordt geselecteerd ontvangt u een complete set en wordt het systeem bij u thuis geïnstalleerd. Wel dienen er twee gangbare inbouwdozen beschikbaar te zijn voor installatie. U deelt uw bevindingen op onze website en tenminste op één ander platform; daarna mag u het product uiteraard houden. Klik op de button onder de foto om u aan te melden.


Actievoorwaarden


* Busch-Radio BTconnect, compleet als set: inbouw-FM-radio met geïntegreerde Bluetooth-ontvanger, luidspreker en 2-voudig afdekraam.

* Verlicht, grafisch display en centrale bedieningswip voor intuïtieve bediening en 8 voorkeuzezenders. Maakt na het inschakelen automatisch verbinding met het als laatste verbonden Bluetooth-apparaat.

* Keuze uit de beschikbare schakelaarprogramma’s en kleuren.

* Bij u aan huis geleverd en geïnstalleerd door een vakkundig elektrotechnisch installateur uit het netwerk van ruim 40 aangesloten installateurs van ‘Uw Duurzame Installateur’.

* De installatiekosten worden vergoed tot een maximum van € 250,-. In de meeste gevallen is dit ruim voldoende. Komen de installatiekosten toch boven dit bedrag uit? Dan hebt u de keuze 1) het resterende bedrag bijbetalen of 2) alleen het product te ontvangen, zonder installatie. Als de installatiekosten lager uitkomen dan € 250,- is het niet mogelijk het restant van dit bedrag te laten uitbetalen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.busch-jaeger.de/nl/producten/productoplossing/multimedia/busch-radio-btconnect/

Testresultaten

 • Design
  8.3
 • Degelijkheid
  8.7
 • Gebruiksgemak
  8.8
 • Installatie
  8.8
 • Geluidskwaliteit
  7.7

Getest door 9 personen

Algemene testresultaten

 • Annemarie :
  Wij hebben er voor gekozen om dit mini muzieksysteem te laten plaatsen in de woonkeuken. Eerder werd de normale muziekinstallatie altijd aangezet, om in de keuken toch muziek te hebben. Het nadeel was dat de muziek gelijk overal hoorbaar was. De BTconnect is een mooi compact en makkelijk alternatief met een goede geluidskwaliteit.
 • Guus:
  Zeker blij met de internetradio van die voor het luisteren naar nieuws en muziek meer past bij gebruiksapparaten zoals smartphones.
 • Frank:
  De looks van de radio zijn erg mooi! We hebben een bij onze badkamer passend design gekozen. De montage was een fluitje van een cent en het ziet er strak uit. De keuze van zenders is ruim (7 + 1 Bluetooth zender) en het geluid is beter dan verwacht. De zenders kun je eenvoudig automatisch laten zoeken en hij slaat ze direct op. De Bluetooth functie is ideaal voor als je vanaf je smart device je eigen muziek wilt luisteren. De connectie gaat eenvoudig en snel.
 • Toon alles

Positieve aspecten

 • Annemarie :
  De geluidskwaliteit valt 100% mee, ondanks het formaat en dat alle tonen uit dat ene luidsprekertje komen. Het is vergelijkbaar met een betere losse bluetooth-speaker. Zet het niet te hard, want dat vervormd het geluid toch wel, maar daar is het ook niet voor gemaakt. Het grote pluspunt is de bluetooth verbinding met bijvoorbeeld je smartphone. Hier aan gekoppeld en de muziek digitaal gestreamd van bijvoorbeeld Spotivy of een digitale radiozender geniet je lekker van je eigen muziek in de keuken. Koppelen van de BTconnect aan een BT toestel is erg eenvoudig. Het voordeel is dat de BTconnect ook weer automatisch verbind met het toestel dat als laatste verbonden was. Ook bevat het apparaat een ingebouwde FM ontvanger en zijn er een paar zenders in het geheugen te programmeren. Echter met de koppeling aan een BT apparaat gebruik je deze al gauw minder. Eenmalig instellen van de BTconnect is erg eenvoudig. Een beknopte handleiding wordt meegeleverd, echter met enige kennis van huidige generatie apparaten, kom je er zonder de handleiding ook wel uit. Verdere bediening is ook erg eenvoudig, slechts 4 knoppen. Ook een duidelijke display, die de tijd weergeeft indien de BTconnect verder niet gebruikt wordt voor muziek.
 • Guus:
  De Busch-Radio BTconnect is zeer compact en modern in een dubbele wandcontactdoos. Een voor display met functies en de ander voor het luidspreker. Het bereik van 8 radiozenders via een antennedraad en de blue tooth connectie is prima. De paring met de smartphones is vlot en de mogelijkheid van ieder gezinslid of bezoeker om zijn/haar muziek af te spelen is leuk en gezellig. De bediening is eenvoudig door aan/uit en zender/paring functie. Hiernaast de mogelijkheid om het geluid harder of zachter te laten zijn. Het volume is prima aan te passen bij een zitruimte en/of tafel in de woonkeuken. De uitbreidingsmogelijkheden zijn op papier goed maar ik heb dit niet kunnen testen.
 • Frank:
  Looks! Slank formaat en ruime keuze in design. Geluid is zeer goed. Bluetooth connectie is snel en zeer stabiel. Bediening is eenvoudig.
 • Toon alles

Negatieve aspecten

 • Annemarie :
  Helaas toch ook een paar mindere punten. Het design is goed, echter steekt bij ons de BTconnect verder uit de muur dan verwacht. Gelukkig is het geen lelijk en erg groot ding, maar ik het dat wat beter verwacht, zeker gezien de afbeeldingen op diverse websites. Ik ben nog aan het bekijken of dit anders kan met eventueel een ander afdekraam. Daarnaast is de ontvangst van de FM-radio met de ingebouwde antenne erg matig. Bij ons in de Flevopolder ontvang ik Omroep Flevoland goed en Radio 538 al matig met ruis. Meer zenders zijn er niet te ontvangen. De ontvangst is op te lossen door een externe antenne aan te sluiten in de vorm van een wat langere kabel. Dit moet nog gedaan worden, echter geen haast vanwege het gebruik van meestal te koppeling met de smartphones.
 • Guus:
  De installatie was klaarblijkelijk minder eenvoudig want het duurde 30 minuten voordat het gemonteerd was. Er was geen antennedraad erbij en het verholpen met een gewone stroomdraad. Voor het mooie zou een dunne en korte antennedraad het afmaken. De luidspreker geeft door de 5 watt een meer monotone geluid en zou beter klinken met 2 luidsprekers en iets meer volume. De tijdsaanduiding op de display zou met verlichting aangepast aan dag/nacht ook een verbetering kunnen zijn.
 • Frank:
  Het fysieke bedieningsgedeelte voor volume en de zender voelt soms wat wiebelig aan. Het ontvangst van de antenne lijkt af en toe wat slecht waardoor het geluid wat ruist. Overschakelen naar automatisch of handmatig antenne keuze lijkt geen verschil te maken.
 • Toon alles

Eerder getest in deze categorie